Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

EA Sports FC
|
1112
0

Все про фінал Літнього Кубка Динамо Київ eSports

В Києві відбувся фінальний турнір Літнього Кубка Динамо Київ eSports

Все про фінал Літнього Кубка Динамо Київ eSports
ФК Динамо

26-27 серпня на НСК «Олімпійський» відбувся фінальний турнір Літнього Кубка Динамо Київ eSports у дисципліні FIFA17.

Вперше в Україні між собою змагалися кіберспортсмени футбольних клубів зі всієї Європи, як Західної, так і Східної.

Зірковий склад

Список учасників вражав. На турнір прибув один із найрейтинговіших гравців у дисципліні FIFA17 (восьмий у світі) - кіберфутболіст амстердамського «Аяксу» Дані Хагебойк, а також представники австрійського «Ред Булла», польської «Легії», клубів з Фінляндії, Узбекистану, Грузії і не тільки. Звісно, найтитулованіші українські кіберфутболісти теж взяли участь у Літньому Кубку, зокрема Євген «Йожик» Мостовик з команди NaVi та, звичайно ж, представник приймаючої сторони – динамівець Віталій Labotryas Муха.

Повний список професійних кіберспортсменів, які взяли участь у Кубку, виглядав так:

- Dani 'Dani' Hagebeuk, AFC Ajax (Нідерланди)
- Andrés 'Andrescytorres' Torres, FC Red Bull Salzburg (Австрія)
- Milosz 'Milosz93' Bogdanowski, FC Legia Warsaw (Польща)
- Anton 'Anzinho8' Korvenaho, FC SJK (Фінляндія)
- Robert 'Ufenok' Fakhretdinov, FC Lokomotiv Moscow (Росія)
- Evgeni 'Yozhyk' Mostovik, Navi (Україна)
- Konstantin Ketko, FC Dynamo Brest (Білорусь)
- Turgunboev Mukhamaddamin, FC Bunyodkor (Узбекистан)
- Sandro Maghlakelidze, Федерація Футболу Грузії (Грузія)
- Giorgi Levidze, Федерація Футболу Грузії (Грузія)
- Vitaly 'Labotryas' Mukha, FC Dynamo Kyiv (Україна)

До них приєдналися переможці онлайн-кваліфікації, яка стартувала за кілька тижнів до турніру. Таким чином, позмагатися за головний приз міг кожен бажаючий.

Варто було тільки враховувати, що кваліфікація проводилася на двох платформах, PS4 і PC, а гранд-фінал – виключно на PlayStation4.

Не джойстиком єдиним

Зарубіжні кіберспортсмени почали прибувати до столиці України за день до фіналів. У Києві на них чекав теплий прийом і повний комфорт - розміщення, переїзди, харчування, інші питання взяли на себе організатори, так що делегаціям залишалося дбати тільки про свій успішний виступ. До слова, найчисленнішою була делегація Федерації кіберспорту Грузії. Та в основному кіберфутболістів супроводжували їх агенти або менеджери.

Після поселення до готелю всі учасники турніру були запрошені до Конча-Заспи, на тренувальну базу «Динамо», де на них чекав товариський матч зі збірною спортивних журналістів, організований Sport Heroes. Результат матчу був не на користь кіберспортсменів, хоча грали вони проти добре зіграної збірної акул пера цілком гідно. Справжній матч зі суддівством за правилами великого футболу, тобто два тайми по 45 хвилин на стандартному футбольному полі - погодьтеся, непідготовленій людині було би непросто витримати таке навантаження. Але наші кіберфутболісти довели, що вміють добре грати не тільки на віртуальному полі, а й на реальному.

Місце баталій

Локацією для проведення Літнього Кубка став суспільний простір Klitschko Expo, що став на цілі вихідні справжнім раєм для учасників фінального етапу та глядачів - великі екрани, зручні геймерські крісла, найсучасніше обладнання, можливість випробувати свої сили для всіх бажаючих, за що окрема подяка технологічним партнерам турніру, компаніям Samsung Electronics Ukraine Company, LLC та Logitech.

Два дні фінального етапу пройшли на одному диханні, гостям і учасникам не хотілося залишати ігрові зали, де час біг непомітно. Позитивну атмосферу кіберфутбольного свята допомагав підтримувати енергетичний партнер турніру, компанія Red Bull, завдяки якому у гравців не закінчувався запас сил, а освіжав учасників у літню спеку партнер ФК «Динамо», «Моршинська».

Серед інших глядачів поєдинки гранд-фіналу відвідали члени Парафан-клубу ФК Динамо КИїв, які були дуже раді знайомству з учасниками та переможцями турніру.

Зал був поділений на кілька ігрових столів, обладнаних PS4 та ігровими моніторами. На головному ігровому столі проводилися найцікавіші, центральні матчі, які транслювалися для глядачів на великому екрані.

Гравець кіберспортивної команди «Динамо» (Київ) Руслан «Ruha» Сорока не брав участі в турнірі, виступивши на цей раз у ролі коментатора матчів. Компанію йому склали телеведучий, коментатор «Динамо ТВ» Андрій Шахов, а також відомий кіберспортивний коментатор Віталій Волочай. До слова, спробувати себе в ролі коментатора мав можливість кожен бажаючий завдяки конкурсу, два лауреата якого, а саме Ігор Волобуєв і Олександр Муха, отримали нагоду попрацювати в ефірі разом із Русланом «Ruha» Сорокою. Крім того, переможці конкурсу коментаторів отримали подарунки від компанії Logitech.

У повному обсязі гранд-фінал можна було подивитися в прямому ефірі з будь-якого куточка земної кулі на сайті турніру. Пряма трансляція одразу на декількох ресурсах велася починаючи з матчу-відкриття турніру і аж до самого завершення та церемонії нагородження.

Програти – ще не значить вилетіти

Волею жереба представник київського «Динамо» Віталій Labotryas Муха в першому ж раунді зустрівся з, напевно, головним фаворитом турніру, нідерландцем Дані Хагебойком, який представляє амстердамський «Аякс» і який у підсумку здобув перемогу в турнірі.

Дані пройшов далі, а Віталію довелося відразу опуститися до нижньої частини турнірної сітки. Відзначимо, що в кіберспорті поразка, завдяки специфічному формату, який має назву Double Elimination, ще не означає втрату шансів поборотися за головний приз. Переможець «турніру лузерів» в результаті виходить у фінал, проте для цього йому доводиться зіграти більше матчів, ніж єдиному фіналісту, який доходить до вирішального матчу без поразок.

Крім загального призового фонду, який перевищив 150 тисяч гривень, спеціальні номінації та нагороди для учасників Літнього Кубка встановив технологічний партнер турніру, компанія Logitech.

Зокрема, спеціальної нагороди «За волю до перемоги» був удостоєний кіберфутболіст-аматор, чемпіон Весняного Кубка Динамо Київ Олексій «ForlanFS» Мерсер, який заслужено потрапив на турнір через відкриту онлайн кваліфікацію. У фінальному раунді він провів п'ять матчів, посівши підсумкове четверте місце.

Грошовий приз, а також подарунки від Logitech дісталися й учасникам найбільш видовищного матчу фінального турніру, Мілошу 'Milosz93' Богдановскі з польської «Легії» та Мухамаддаміну 'Ali_Bebeto' Тургунбоєву з узбецького «Буньодкора».

У кожному раунді гравці боролися до двох перемог. Видовищності турніру додавала умова, згідно з якою гравець визначав чотири команди для виступу на турнірі і міг грати тією ж командою тільки після того, як зіграв трьома іншими. Таким чином до мінімуму була скорочена кількість матчів, у яких обидва кіберспортсмена вибирали одну і ту саму команду, що є дуже поширеною практикою в дисципліні.

До слова, найпопулярнішими командами серед професійних гравців у FIFA17 є «Реал», «Баварія», «Ювентус» і «Манчестер Юнайтед» - за рідкісним винятком вибір чотирьох команд для участі в турнірі виглядав саме так.

Вирішальна дуель

Впевненіше за всіх дистанцію пройшов Дані Хагебойк, проте в півфіналі та фіналі сітки «віннерів» серйозну боротьбу йому нав'язали кіберфутболіст «Локомотива» Роберт Ufenok Фахретдінов та узбецького «Буньодкору» Мухаммадамін Тургунбоєв відповідно. Однак все ж перемоги в обидвох серіях, нехай і непрості, з рахунком 2:1, здобув кіберспортсмен «Аяксу».

У гранд-фіналі він знову зустрівся з Ali_Bebeto з «Буньодкору». Без сумніву, цей поєдинок став окрасою всього турніру. У першому матчі «Реал» Дані обіграв «МЮ» Алі - 2:1. У другому, в битві двох «Баварій», сильнішим виявився Алі з тим самим рахунком. Мухаммадамін ще в перший змагальний день вразив публіку своїми фантастичними камбеками, часом відіграючись і навіть вириваючи перемоги в, здавалося би, вже програних матчах. І цього разу, пропустивши два голи ще на початку вирішального поєдинку фінальної серії до двох перемог, Ali_Bebeto знайшов сили зрівняти рахунок. Але за чотири хвилини до кінця матчу Дані, який грав за «МЮ», забив третій і, як виявилося, чемпіонський гол у ворота «Реалу» Тургунбоєва.

Емоції голландця після вирішального голу та фінального свистка можна порівняти з емоціями професійних футболістів, які здобули перемогу в якомусь турнірі. Ще б пак, адже крім Літнього Кубка він отримав головний грошовий приз у розмірі $ 2500. Фіналісту дісталося $ 1500, а третьому призеру - $ 800.

А також – рейтинги, визнання, популярність серед фанатів гри. У Європі кіберспортивному напрямку приділяється велика увага, з огляду на його перспективи. Той самий Дані, до слова, популярний не менше за багатьох футболістів «Аякса», про що свідчить кількість його фоловерів у Instagram – понад 42 тисячі. Відрадно, що в ногу з часом йде і наш клуб: Літній Кубок Динамо Київ eSports зробив крок уперед у порівнянні з прем'єрним, Весняним. Попереду на нас чекає Осінній, який обіцяє стати ще більш цікавим.

Источник ФК Динамо Киев
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.