Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 08 декабря 2017, 17:30
2719
0

Кіберспортивна Україна в обличчях: Версія 2.0

Не всі слова були сказані, не про кожного гравця згадали ми разом із Sport.ua

| Обновлено 08 декабря 2017, 17:30
2719
0
Кіберспортивна Україна в обличчях: Версія 2.0

Минулого місяця ми розпочали цикл статтей про найвідоміших кіберспортсменів, що представляють Україну на світовій арені. Користуючись вашими підказками у коментарях і нашим суб'єктивним бажанням, редакція Sport.ua підготувала другу частину, адже до списку кіберспортивних знаменитостей нашої країни варто додати ще кілька імен. Вашій увазі версія 2.0.

Продовжуємо з максимально «футбольної» гри - FIFA. Список зірок кіберспорту України у цій дисципліні забов'язаний початися з Євгена Мостовика, гравця організації Natus Vincere. Виступає Євген під незмінним ніком - Yozhyk. Перші кроки Євген почав робити до того як потрапив у NaVi, -  у 2009 році, Євген був представником держави на World Cyber ​​Game.

А з лютого 2011 року, коли українська організація запустила підрозділ FIFA, почав виступати під знаменами Народжених Перемагати. За останні роки Євген брав участь та перемагав у багатьох міжнародних турнірах. «Йожик» і зараз показує високий рівень гри та веде свій канал, на якому ставить собі цікаві завдання, грає з професійними футболістами та власним батьком.

Інтерв'ю з Євгеном від Sport.ua читати тут.

Також не можемо не згадати і про іншого українського кіберфутболіста - Віталія Муху, на прізвисько labotryas. Нинішній чемпіон України з FIFA захищає кольори столичного клубу Динамо.

Втім, дозвольте гравцю розповісти про себе самостійно у його інтерв'ю для Sport.ua.

Далі повертаємось у Dota 2. Під перо потрапляє молодий гравець колективу «жовто-чорних», мова йде про так званого «Вітю-машину», більше відомого, як Віктор Нігріні, уродженця із Закарпаття, що вистапає на позиції складної лінії. General, як він сам себе назвав у грі, почав цікавитись «дотою» в 2009 році, однак, на професійну сцену потрапив лише у 2015 році, коли приєднався до Duza Gaming. А вже у лютому наступного року зайняв вакантне місце у стані Natus VIncere.

Віктор за останні роки прийняв участь у багатьох турнірах та зіграв у багатьох командах, серед яких: sQreen's Squad, ScaryFaceZ, Team Empire і Elements Pro Gaming. До переходу в склад Народжених Перемагати, «генерал» виконував роль мідера. З роками його позиція змінилась, та це не заважає йому показувати класну і агресивну гру!

На черзі представник гри Counter-Strike: Global Offensive — Єгор Маркелов.

Markeloff починав з класичної гри версії1.6, встиг пограти за команди: Amazing Gaming, pro100, KerchNET, DTS Gaming, Arbalet UA и HellRaisers, а у 2009 році перейшов у Natus Vincere, з якими грав до 2013 року, з якими завоював багато трофеїв. Саме той склад жовто-чорних називають «золотим».

Новою командою для Єгора стала Astana Dragons, яка пізніше перейшла в організацію HellRaisers у 2015. Після чого Markeloff покинув колектив, почав грати за dAT Team, яка пізніше стала частиною FlipSid3 Tactics, де і виступає до сьогодні.

Партнером по dAT Team у Єгора був і залишається капітан – легенда українського «контер стайку», - Андрій Городенський. Ще один гравець, що почав кар'єру за часів Counter-Strike 1.6.. Андрій став бронзовим призером World Cyber Games у 2007 під знаменами Amazing Gaming, з якими грав до 2009. 

В 2010 році став частиною KerchNET, з якими перейшов у CS: GO. До 2013 року грав у К.NET, а у лютому 14-го створив Hashtag, які, в свою чергу, пізніше стали dAT Team. І уже через рік, зробивши деякі зміни, команда була підписана FlipSid3 Tactics. Стабільно входить у 15 сильніших команд на мейджорах.

Останнім у списку тих, кого ми ще не згадали, залишився Арсеній Триноженко.

ceh9, під цим ніком він відомий спільності, виступав за багато колективів протягом 11 років. Часто жартує на тему, що почав професійно грати ще у далекому 2002. Втім, серйозно зайнявся кар’єрою, граючи за львівську команду NumbazZ. В 2009 була пропозиція перейти у KerchNET. Та наприкінці того ж 2009 - Арсеній покидає ряди KerchNET, а після знайомства з Данилом Тесленком, ceh9 приходить в pro100, пізніше грає в Arbalet.ua, яка переростає в Natus Vincere.

За роки виступів у NaVi Арсеній виграв багато трофеїв і турнірів, а у 2013 році вирішив завершити кар’єру кіберспортсмена і був задіяний в інших проектах організації. Наразі екс-гравець запустив власний канал на Youtube, а також займає посаду коментатора та аналітика у студії RuHUB.

Інтерв'ю з Арсенієм читайте тут.

Такою була друга частина Кіберспортивної України в обличчях. Пишіть ваші враження у коментарі, і про кого б хотіли прочитати наступного разу. Побачимось, удачі вам і гарної гри!

____________________________________________

Автор: Андрій Присяжний

Редагував: Тарас «kvintua» Бортнік

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Хацкевич рассказал, стоит ли вызывать Ярмоленко на Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 13:06 7
Хацкевич рассказал, стоит ли вызывать Ярмоленко на Евро-2024

Бывший главный тренер «Динамо» считает, что опыт Андрея всегда пригодится Украине

Полный провал. NAVI с позором уступили россиянам на PGL Major Copenhagen
Киберспорт | 24 марта 2024, 00:22 0
Полный провал. NAVI с позором уступили россиянам на PGL Major Copenhagen

Украинская команда снова проиграла россиянам на престижном турнире в Копенгагене

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.